Overslaan en naar de inhoud gaan

Tapasballetjes met een mediterrane twist

Servings

Servings: 10

Bereidingstijd

Bereidingstijd: 20min

Moeilijkheid:

Ingrediënten

  • 200 g gemengd gehakt
  • 4 takjes krulpeterselie, fijngehakt
  • 1 ei
  • 20 g Sweetbite tapenade van Granoliva
  • 40 g bessenconfituur
  • 50 g paneermeel
  • 1 el olijfolie (bij voorkeur extra vierge)
  • 20 g Granoliva Pesto rosso spread

Bereidingswijze

Recept voor 50 balletjes

  1. Doe het gehakt in een grote kom en voeg de peterselie, het ei, de Sweetbite tapenade, bessenconfituur en het paneermeel toe. 
  2. Meng tot een smeuïg geheel.
  3. Rol er kleine balletjes van, ongeveer 12 g per stuk.
  4. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom goudbruin en gaar.
  5. Schep de rode pesto in een ruime kom. 
  6. Voeg de warme balletjes toe en rol ze voorzichtig door de saus zodat ze volledig bedekt zijn.
  7. Tip: Serveer deze balletjes warm, op een mooi schaaltje met prikkertjes. Perfect bij een glas rode wijn of als feestelijk hapje op je volgende tapasavond!

Recept van  Granoliva-fan: Jan Van Wassenhove @koken met jan