
Tapasballetjes met een mediterrane twist
Ingrediënten
-
200 g gemengd gehakt
-
4 takjes krulpeterselie, fijngehakt
-
1 ei
-
20 g Sweetbite tapenade van Granoliva
-
40 g bessenconfituur
-
50 g paneermeel
-
1 el olijfolie (bij voorkeur extra vierge)
-
20 g Granoliva Pesto rosso spread
Bereidingswijze
Recept voor 50 balletjes
- Doe het gehakt in een grote kom en voeg de peterselie, het ei, de Sweetbite tapenade, bessenconfituur en het paneermeel toe.
- Meng tot een smeuïg geheel.
- Rol er kleine balletjes van, ongeveer 12 g per stuk.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom goudbruin en gaar.
- Schep de rode pesto in een ruime kom.
- Voeg de warme balletjes toe en rol ze voorzichtig door de saus zodat ze volledig bedekt zijn.
- Tip: Serveer deze balletjes warm, op een mooi schaaltje met prikkertjes. Perfect bij een glas rode wijn of als feestelijk hapje op je volgende tapasavond!
Recept van Granoliva-fan: Jan Van Wassenhove @koken met jan
