Overslaan en naar de inhoud gaan

Griekse balletjes met pittige houmous

Servings

Servings: 10

Ingrediënten

  • 1 Kg Granoliva Houmous Pittig
  • Verse koriander
  • 50 Granoliva halfgedroogde kerstomaatjes
  • 50 Granoliva groene olijven
  • 50 g Wholewheat Bulgur
  • 2 L Kippenbouillon
  • 1 Kg kippengehakt
  • 1 Ei
  • 200 g Fetakaas in kleine blokjes
  • 50 g Libanese Baharat kruiden
  • Zestes van 2 citroenen (geraspt)

Bereidingswijze

  1. Meng de Wholewheat Bulgur onder de bouillon en breng aan de kook, zet onder deksel en laat 10 minuten zacht doorkoken.
  2. Snijd de olijven en de tomaatjes in kwartjes.
  3. Warm uw frituur voor op 180°C
  4. Meng de verschillende ingrediënten voor de balletjes en vorm kleine balletjes met een diameter van max 1.5 cm.
  5. Frituur de balletjes krokant in de warme frituur.
  6. Presenteer de Bulgur en schik daarop kwartjes tomaat en olijf. Schik daarbij de Houmous Pittig en werk af met de Griekse balletjes en blaadjes koriander.