Griekse balletjes met pittige houmous
Ingrediënten
-
1 Kg Granoliva Houmous Pittig
-
Verse koriander
-
50 Granoliva halfgedroogde kerstomaatjes
-
50 Granoliva groene olijven
-
50 g Wholewheat Bulgur
-
2 L Kippenbouillon
-
1 Kg kippengehakt
-
1 Ei
-
200 g Fetakaas in kleine blokjes
-
50 g Libanese Baharat kruiden
-
Zestes van 2 citroenen (geraspt)
Bereidingswijze
- Meng de Wholewheat Bulgur onder de bouillon en breng aan de kook, zet onder deksel en laat 10 minuten zacht doorkoken.
- Snijd de olijven en de tomaatjes in kwartjes.
- Warm uw frituur voor op 180°C
- Meng de verschillende ingrediënten voor de balletjes en vorm kleine balletjes met een diameter van max 1.5 cm.
- Frituur de balletjes krokant in de warme frituur.
- Presenteer de Bulgur en schik daarop kwartjes tomaat en olijf. Schik daarbij de Houmous Pittig en werk af met de Griekse balletjes en blaadjes koriander.