Wildsteak met pepersaus en cranberry appeltjes
Ingrediënten
-
10 Steaks van Wild (vb. Everzwijn, Hert, …)
-
10 Appels, vastkokend (vb. Jonagold, Granny Smith, Goudrenetten, …)
-
500 ml Pepersaus
-
150 gr. Cranberrysaus
-
500 ml Room
-
Groene Peperkorrels, 3 eetlepels
-
Bloem, 1 eetlepel
-
Peterselie
-
Boter of Margarine, 40 gr
-
Peper & Zout
Bereidingswijze
Bereid de appels als volgt:
1. Schil de appels en stoom deze gaar.
2. Vul ze vervolgens op met cranberrytapenade.
3. Laat de cranberry-appels licht kleuren onder de grill.
Voor de pepersaus:
1. Laat de boter smelten, bestrooi met de bloem, voeg de room en de
peperkorrels toe en laat even inkoken.
2. Knip de peterselie fijn en voeg deze toe.
3. Maak de saus af met peper en zout.
Steaks van wild:
1. Kruid de steaks naar smaak met peper en zout.
2. Bak de verschillende zijden mooi bruin.
Serveer de wildsteaks op voorverwarmde borden,
dresseer hierop de peperroomsaus,
dien op met de gestoomde appeltjes gegevuld met cranberry saus