Aller au contenu principal

Ceviche de cabillaud

Ingrédients

  • 1,2 kg de filets de cabillaud coupés en fines tranches
  • 10 poivrons piquillo en rondelles
  • 1 gros oignon rouge haché
  • 2 pamplemousses rouges, pelés à vif
  • 30 asperges vertes cuites al dente
  • Zestes d'1 pamplemousse en fines lanières
  • 500 g de tapenade au poivron doux Granoliva
  • Herbes de laurier (ou origan)
  • 1 dl de bouillon de légumes
  • Jus de 1 citron vert et 1 pamplemousse
  • Poivre noir du moulin

Préparation

  1. Maak de marinade door alle ingrediënten met elkaar te mixen.
  2. Schik de carpaccio van kabeljauw en borstel deze in met de marinade en daarna met de zoete peper roomkaas tapenade.
  3. Werk af met de paprika in reepjes, de groene asperges, gehakte rode ajuin en pompelmoespartjes.
  4. Als finishing touch verdeel je olijftakjes, zestes van pompelmoes en een draai van de pepermolen.
  5. Presentatie: Serveer met toast van kruidenbrood (focaccia, ciabatta).