Aller au contenu principal

Ceviche-de-cabillaud

Ingrédients

  • 1.2 kg kabeljauwhaas in fijne plakjes
  • 10 piquillo-paprika in ringen
  • 1 grote rode ajuin versnipperd
  • 2 rode pompelmoes ‘a vif gesneden’
  • 30 groene asperges beetgaar gekookt
  • Zestes van 1 pompelmoes in ultra fijne reepjes
  • 500 g Granoliva Zoete peper roomkaas tapenade
  • Olijfkruid
  • 1 dl Groentebouillon
  • Sap van 1 limoen en 1 pompelmoes
  • Zwarte peper uit de molen

Bereidingswijze

  1. Maak de marinade door alle ingrediënten met elkaar te mixen.
  2. Schik de carpaccio van kabeljauw en borstel deze in met de marinade en daarna met de zoete peper roomkaas tapenade.
  3. Werk af met de paprika in reepjes, de groene asperges, gehakte rode ajuin en pompelmoespartjes.
  4. Als finishing touch verdeel je olijftakjes, zestes van pompelmoes en een draai van de pepermolen.
  5. Presentatie: Serveer met toast van kruidenbrood (focaccia, ciabatta).