Overslaan en naar de inhoud gaan

Borani Banjan met Muhammara

Servings

Servings: 8

Bereidingstijd

Bereidingstijd: 25min

Moeilijkheid:

Foodcost: € 2.46

Ingrediënten

  • 800g Granoliva Salsa tomaat-paprika – Matbucha 800g
  • 320g Granoliva Muhammara 800g
  • 800g Granoliva Yoghurtdip munt, citroen & za’atar – Labneh 800g
  • 1 Aubergine, in plakken van ca. 3cm gesneden
  • 250ml Passata
  • 2g Korianderpoeder
  • 2g Komijnpoeder
  • 1g Kurkuma
  • 1g Chilivlokken
  • 80g Walnoten
  • 16g Verse peterselie, geplukt
  • Libanees brood

Bereidingswijze

Gefrituurde aubergine

  • Frituur de aubergineplakken 4 à 6 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.


Matbucha-saus met aubergine

  • Breng de Granoliva Salsa tomaat-paprika – Matbucha met passata, koriander, komijn, kurkuma en chilivlokken aan de kook.
  • Laat 10 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel.
  • Voeg in de laatste 2 minuten de gefrituurde aubergine toe.


Dresseren voor 1 portie

  • Verdeel 80g Granoliva Yoghurtdip munt, citroen & za’atar – Labneh over de bodem van een bord.
  • Schep 150g Matbucha-saus met aubergine erop.
  • Plaats vervolgens 20g Granoliva Yoghurtdip munt, citroen & za’atar – Labneh in het midden van de Matbuchasaus.
  • Lepel 40g Granoliva Muhammara er bovenop.
  • Werk af met peterselie en walnoten.
  • Serveer met warm Libanees brood.
     

Let’s dip it!