Borani Banjan met Muhammara
Ingrediënten
-
800g Granoliva Salsa tomaat-paprika – Matbucha 800g
-
320g Granoliva Muhammara 800g
-
800g Granoliva Yoghurtdip munt, citroen & za’atar – Labneh 800g
-
1 Aubergine, in plakken van ca. 3cm gesneden
-
250ml Passata
-
2g Korianderpoeder
-
2g Komijnpoeder
-
1g Kurkuma
-
1g Chilivlokken
-
80g Walnoten
-
16g Verse peterselie, geplukt
-
Libanees brood
Bereidingswijze
Gefrituurde aubergine
- Frituur de aubergineplakken 4 à 6 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
Matbucha-saus met aubergine
- Breng de Granoliva Salsa tomaat-paprika – Matbucha met passata, koriander, komijn, kurkuma en chilivlokken aan de kook.
- Laat 10 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel.
- Voeg in de laatste 2 minuten de gefrituurde aubergine toe.
Dresseren voor 1 portie
- Verdeel 80g Granoliva Yoghurtdip munt, citroen & za’atar – Labneh over de bodem van een bord.
- Schep 150g Matbucha-saus met aubergine erop.
- Plaats vervolgens 20g Granoliva Yoghurtdip munt, citroen & za’atar – Labneh in het midden van de Matbuchasaus.
- Lepel 40g Granoliva Muhammara er bovenop.
- Werk af met peterselie en walnoten.
- Serveer met warm Libanees brood.
Let’s dip it!