Hartige cake met olijven wortel en chorizo
Ingrediënten
-
5 Wortelen
-
1 dl Sushi azijn
-
Rozemarijn
-
400 g Groentendip sweetbite tapenade
-
300 g Zelfrijzend bakmeel
-
4 Eieren
-
2 dl Volle melk
-
Peper uit de molen
-
2 Sjalotten versnipperd
-
5 cl Olijfolie
-
300 g Granoliva Groene olijven
-
250 g Pikante chorizo, in blokjes
-
300 g Wortelblokjes (beetgaar gekookt in bouillon)
-
Blaadjes van 4 takjes rozemarijn
Bereidingswijze
- Warm de oven voor op 160°C.
- Stoof de sjalotten aan in de olijfolie. Doe er de chorizoblokjes, wortelblokjes en
- Groene olijven bij. Stoof kort door en werk af met de rozemarijnblaadjes.
- Maak het cakebeslag:
- Meng de eieren onder de melk en de sweetbite tapenade. Zeef de bloem erbij en meng samen.
- Meng beide met elkaar en vul er 2 beboterde en bebloemde cake vormen mee op.
- Bak in uw voorverwarmde oven gedurende 50 minuten.
- Snijd de wortel in lange slierten en in rondjes.
- Schik een sneetje cake met daarbij extra sweetbite tapenade en een slaatje van wortel en rozemarijn afgewerkt met wat sushi azijn.
- TIP: Meng wat droge witte wijn of uw favoriete bier onder het beslag (Duvel, Tripel Chimay, St-Bernardus).