Overslaan en naar de inhoud gaan

Hartige cake met olijven wortel en chorizo

Servings

Servings: 10

Ingrediënten

  • 5 Wortelen
  • 1 dl Sushi azijn
  • Rozemarijn
  • 400 g Groentendip sweetbite tapenade
  • 300 g Zelfrijzend bakmeel
  • 4 Eieren
  • 2 dl Volle melk
  • Peper uit de molen
  • 2 Sjalotten versnipperd
  • 5 cl Olijfolie
  • 300 g Granoliva Groene olijven
  • 250 g Pikante chorizo, in blokjes
  • 300 g Wortelblokjes (beetgaar gekookt in bouillon)
  • Blaadjes van 4 takjes rozemarijn

Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor op 160°C.
  2. Stoof de sjalotten aan in de olijfolie. Doe er de chorizoblokjes, wortelblokjes en
  3. Groene olijven bij. Stoof kort door en werk af met de rozemarijnblaadjes.
  4. Maak het cakebeslag: 
  5. Meng de eieren onder de melk en de sweetbite tapenade. Zeef de bloem erbij en meng samen.
  6. Meng beide met elkaar en vul er 2 beboterde en bebloemde cake vormen mee op.
  7. Bak in uw voorverwarmde oven gedurende 50 minuten.
  8. Snijd de wortel in lange slierten en in rondjes.
  9. Schik een sneetje cake met daarbij extra sweetbite tapenade en een slaatje van wortel en rozemarijn afgewerkt met wat sushi azijn.
  10. TIP: Meng wat droge witte wijn of uw favoriete bier onder het beslag (Duvel, Tripel Chimay, St-Bernardus).