Marrokaanse mix
Ingrediënten
-
1 kg Quinoa
-
400 g Chorizo, plakjes
-
2 Lookteentjes
-
1 liter Fond, Blank
-
10 g Ras El Hanout
-
1 Komkommer, brunoise
-
100 g Kikkererwten, gegaard
-
3 Tomaten, geëmondeerd
-
4 Stengels Groene Selder, brunoise
-
2 Paprika’s, Rood en Geel, brunoise
-
15 g Granoliva Kalamata Olijven
-
Citroensap
-
Olijfolie Extra Vierge
-
1 Bot Koriander
-
1/2 Bot Munt
Bereidingswijze
- Gaar de quinoa met ras el hanout en een blanke fond.
Leg na het garen op een plaat leggen en laat afkoelen.
Besprenkel met citroensap en olijfolie. - Snijd alle groenten in brunoise op de maat van de kikkererwten.
- Vermeng de quinoa met de mengeling van rauwe groenten.
- Hak munt en koriander fijn en meng de kruiden samen met de Kalamata
olijven onder de quinoa. - Laat ongeveer 2 uur koelen.
- Dien op met chips van chorizo.
- Tip: In bovenstaand recept wordt gebruik gemaakt van de olijvenmix Kalamata Olijven. U kan dit gerecht ook bereiden met een andere variant: vb. Apero Olijven,
Cocktail Olijven, ...