Overslaan en naar de inhoud gaan

Mediterrane bonensalade

Servings

Servings: 4

Bereidingstijd

Bereidingstijd: 15min

Moeilijkheid:

Foodcost: € 3.02

Ingrediënten

  • 240g Granoliva Griekse mammoet olijven 800g
  • 150g Granoliva Gemarineerde artisjokharten 1kg
  • 300g Bosto Quinoa gekookt
  • 85g Rode ui in dunne ringen
  • 10g Grof zout, of naar smaak
  • Zeste van 1 citroen
  • 45ml Citroensap
  • 300g Kikkererwten (uitgelekt en gespoeld)
  • 350g Boterbonen (uitgelekt en gespoeld)
  • 9g Verse muntblaadjes, fijngehakt
  • 18g Verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  • Snijd de rode ui in dunne ringen.
  • Doe de uiringen in een grote kom en meng met zout, citroensap en citroen zeste. Zet apart zodat de ui kan marineren.
  • Spoel de kikkererwten en boterbonen en laat deze uitlekken.
  • Hak de Granoliva Griekse mammoet olijven grof, snijd de Granoliva gemarineerde artisjokharten in kwarten en hak de munt en peterselie fijn.
  • Voeg alles toe aan de kom met ui.


Maak de marinade:

  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook op middelhoog vuur tot deze net begint te kleuren.
  • Haal de pan van het vuur en voeg za’atar, sumak en komijn toe. Roer goed door zodat de specerijen hun aroma’s loslaten.
  • Giet de marinade over de salade en meng alles goed.
  • Verdeel de gekookte Bosto Quinoa over de bodem van het bord en schep de salade erbovenop.
  • Werk af met wat citroen zeste en olijfolie en eventueel wat blaadjes munt en peterselie.