Mediterrane bonensalade
Ingrediënten
-
240g Granoliva Griekse mammoet olijven 800g
-
150g Granoliva Gemarineerde artisjokharten 1kg
-
300g Bosto Quinoa gekookt
-
85g Rode ui in dunne ringen
-
10g Grof zout, of naar smaak
-
Zeste van 1 citroen
-
45ml Citroensap
-
300g Kikkererwten (uitgelekt en gespoeld)
-
350g Boterbonen (uitgelekt en gespoeld)
-
9g Verse muntblaadjes, fijngehakt
-
18g Verse peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
- Snijd de rode ui in dunne ringen.
- Doe de uiringen in een grote kom en meng met zout, citroensap en citroen zeste. Zet apart zodat de ui kan marineren.
- Spoel de kikkererwten en boterbonen en laat deze uitlekken.
- Hak de Granoliva Griekse mammoet olijven grof, snijd de Granoliva gemarineerde artisjokharten in kwarten en hak de munt en peterselie fijn.
- Voeg alles toe aan de kom met ui.
Maak de marinade:
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook op middelhoog vuur tot deze net begint te kleuren.
- Haal de pan van het vuur en voeg za’atar, sumak en komijn toe. Roer goed door zodat de specerijen hun aroma’s loslaten.
- Giet de marinade over de salade en meng alles goed.
- Verdeel de gekookte Bosto Quinoa over de bodem van het bord en schep de salade erbovenop.
- Werk af met wat citroen zeste en olijfolie en eventueel wat blaadjes munt en peterselie.