Overslaan en naar de inhoud gaan

Frisse Marokkaanse salade met abrikoos en ras el hanout

Servings

Servings: 1

Bereidingstijd

Bereidingstijd: 15min

Moeilijkheid:

Foodcost: € 1.59

Ingrediënten

  • 45g Granoliva Houmous Ras el hanout & abrikoos
  • 15g Olijfolie
  • 10g Citroen
  • 75g Sla
  • 50g Romeinse slaharten
  • 20g Amandelen
  • 15g Kikkererweten
  • 2g Ras el Hanout
  • 15g Rode ui
  • 2g Sumak
  • Optioneel: 75g Jmen kaas of gelijke soort (feta)

Bereidingswijze

  1. Maak een dressing op basis van Granoliva Houmous Ras el hanout en abrikoos, dit in combinatie met olijfolie en citroensap. Zorg dat de consistentie lopend genoeg is en voeg anders meer olijfolie of citroensap toe. Je kan eventueel ook yoghurt gebruiken voor een zachtere dressing.
  2. Rooster de kikkererwten met wat Ras el Hanout
  3. Rooster de amandelen 
  4. Snipper de rode ui
  5. Dresseer een kleurrijk en smaakvol slaatje! 
  6. Optioneel: Brokkel de Jmen kaas fijn, indien geen Jmen is een andere kaas zoals feta zeker ook goed!
  7. Klaar om te serveren!
  8. Tip: Je kan dit recept ook met 75g Jmen kaas of gelijke soort (feta) serveren.