Mezzinas tapas plank
Ingrediënten
-
100g Granoliva Labneh - Yoghurt dip, munt, citroen & za’atar
-
350g Gehakt naar keuze (keuze chef: lams)
-
15g Verse koriander
-
15g Verse peterselie
-
Zonnebloemolie
-
Peper & zout
-
125g Granoliva Salsa tomaat-paprika - Matbucha
-
120g Gehakt naar keuze (keuze chef: lams)
-
80g Filodeeg
-
Eigeel
-
Zonnebloemolie
-
40g Granoliva Zoete peper roomkaas tapenade in een spuitzak
-
120g Medjoul dadels
-
100g Granoliva Pittig gemarineerde olijven
-
240g Granoliva Houmous Zough Peterselie & Koriander
-
40g Granaatappel
-
8g Sumak
Bereidingswijze
Kefta balletjes
- Mix het gehakt met de koriander
- Kruid dit af met peper en zout
- Draai kleine balletjes van ongeveer 4 cm diameter
- Bak de kefta in een pan met olie (zonnebloem)
- Werk af met verse groene kruiden (koriander/peterselie) en de Granoliva Labneh Yoghurt dip
Briwat
- Kruid het gehakt af met peper en zout
- Neem een blad filodeeg en zorg dat deze in een rechthoekige vorm gesneden is
- Plaats een klein balletje (20-30g) gehakt onderaan in het midden
- Vouw de linker onderkant naar rechts boven en zorg dat je een driehoekige vorm krijgt
- Vouw dit maal de andere kant (de rechterkant naar linksboven)
- Herhaal dit proces tot dat je het laatste stukje tussen de 2 laagjes kan vastmaken met behulp van wat geklutst eigeel.
- Bak de briwat in olie tot dat ze goudbruin zijn
- Werk af met de Granoliva Matbucha - Marokkaanse Salsa tomaat-paprika Dadels
Dadels
- Snij de dadels open, ontpit ze
- Doe de Granoliva Zoete peper roomkaas tapenade in een spuitzak
- Vul de dadels op
- Werk af met groene kruiden (bieslook)
Houmous Zough en Pittige olijven:
- Serveer de Granoliva Houmous Zough in een schaaltje en werk af met granaatappel en Sumak kruiden.
- Schep de Granoliva Pittig gemarineerde olijven in een kommetje en zet mee op de plank.
- De perfecte apéro plank voor jouw zaak!