Overslaan en naar de inhoud gaan

Midden Oosterse tapas plank

Servings

Servings: 4

Bereidingstijd

Bereidingstijd: 15min

Moeilijkheid:

Foodcost: € 2.83

Ingrediënten

  • 70g Granoliva Pittig gemarineerde olijven
  • 60g Granoliva Houmous Pittig
  • 60g Granoliva Gegrilde aubergine
  • 30g Granoliva Zoete aardappeldip 800g
  • 15g Granoliva Piquillo tapenade
  • 40g Granoliva Tomaat tapenade
  • 180g Tahini dressing (80g tahini, 1/2 citroen sap, 100g Griekse yoghurt, 1 teentje knoflook geperst.
  • 15g Kikkererwten uit blik
  • 1 Mini komkommer & 4 mini wortels
  • 8 Franse radijzen
  • 50ml Labneh
  • 4st Falafel
  • 10g Granaatappelpitjes
  • 5 Blaadjes little gem
  • 90g Couscous ready-to-use
  • 50g Halloumi
  • 2st Libanees brood
  • afwerking: Olijfolie, Baharat, za'atar, muntblaadjes, peper, zout & sumac

Voorbereiding

  • Snijd de komkommer en wortels
    twee keer door in de lengte.
  • Bak het Libanese brood 2 à 3 minuten
    in de oven tot heerlijk warm (niet te
    krokant).
  • Snij de halloumi in frietvorm en bak met
    olijfolie op middelhoog vuur of in een
    friteuse op 180 graden tot krokant.
  • Bak de falafel in olijfolie op middelhoog
    vuur gedurende 3 à 4 minuten.
  • Serveer de Granoliva Gegrilde
    aubergine in een schaaltje, en werk af
    met de verrukkelijke tahini dressing,
    granaatappelpitten en munt.

Presentatie tapas plank

  • Presenteer de Granoliva Houmous pittig
    in een schaaltje met een vleugje olijfolie,
    gebruik de Granoliva Piquillo tapenade als
    topping en verdeel de kikkererwten.
    Kruid af met Baharat.
  • Plaats de Granoliva Olijven in een schaaltje.
  • Schep de Granoliva Zoete aardappeldip
    in een schaaltje en besprenkel
    met sumak.
  • Verdeel de couscous over vijf little gem
    bladeren en schik ze in een cirkel
    op een bord.
  • Presenteer de Granoliva Tomaat tapenade
    in een klein kommetje.
  • Serveer de labneh in een schaaltje,
    besprenkel met olijfolie en
    bestrooi met za’atar.
  • Plaats alle schaaltjes op een mooie plank.
  • Verdeel de halloumi, wortel, radijs,
    komkommer, falafel en het Libanees brood
    tussen de schaaltjes op de plank.

Tip: Werk met een kleurrijk servies voor een echte Midden Oosterse sfeer.