Midden Oosterse tapas plank
Ingrediënten
-
70g Granoliva Pittig gemarineerde olijven
-
60g Granoliva Houmous Pittig
-
60g Granoliva Gegrilde aubergine
-
30g Granoliva Zoete aardappeldip 800g
-
15g Granoliva Piquillo tapenade
-
40g Granoliva Tomaat tapenade
-
180g Tahini dressing (80g tahini, 1/2 citroen sap, 100g Griekse yoghurt, 1 teentje knoflook geperst.
-
15g Kikkererwten uit blik
-
1 Mini komkommer & 4 mini wortels
-
8 Franse radijzen
-
50ml Labneh
-
4st Falafel
-
10g Granaatappelpitjes
-
5 Blaadjes little gem
-
90g Couscous ready-to-use
-
50g Halloumi
-
2st Libanees brood
-
afwerking: Olijfolie, Baharat, za'atar, muntblaadjes, peper, zout & sumac
Voorbereiding
- Snijd de komkommer en wortels
twee keer door in de lengte. - Bak het Libanese brood 2 à 3 minuten
in de oven tot heerlijk warm (niet te
krokant). - Snij de halloumi in frietvorm en bak met
olijfolie op middelhoog vuur of in een
friteuse op 180 graden tot krokant. - Bak de falafel in olijfolie op middelhoog
vuur gedurende 3 à 4 minuten. - Serveer de Granoliva Gegrilde
aubergine in een schaaltje, en werk af
met de verrukkelijke tahini dressing,
granaatappelpitten en munt.
Presentatie tapas plank
- Presenteer de Granoliva Houmous pittig
in een schaaltje met een vleugje olijfolie,
gebruik de Granoliva Piquillo tapenade als
topping en verdeel de kikkererwten.
Kruid af met Baharat. - Plaats de Granoliva Olijven in een schaaltje.
- Schep de Granoliva Zoete aardappeldip
in een schaaltje en besprenkel
met sumak. - Verdeel de couscous over vijf little gem
bladeren en schik ze in een cirkel
op een bord. - Presenteer de Granoliva Tomaat tapenade
in een klein kommetje. - Serveer de labneh in een schaaltje,
besprenkel met olijfolie en
bestrooi met za’atar. - Plaats alle schaaltjes op een mooie plank.
- Verdeel de halloumi, wortel, radijs,
komkommer, falafel en het Libanees brood
tussen de schaaltjes op de plank.
Tip: Werk met een kleurrijk servies voor een echte Midden Oosterse sfeer.