Spaanse tapas plank
Ingrediënten
-
Patatas bravas: 15g Granoliva Aioli, 15g Granoliva Tomaat tapenade, 125g Aardappelpartjes, 1g Gerookt paprika poeder
-
Pan con tomate: 30g Granoliva Tomaat tapenade, 2 sneetjes barra brood
-
Padron pepers: 100g Padron pepers, 2g Fleur de sel, Olijfolie
-
70g Granoliva Mediterraans gemarineerde olijven
-
30g Granoliva Paprika tapenade
-
30g Gedroogde ham, in plakjes
-
40g Chorizo, in plakjes
-
80g Scampi in knoflook (voorgemarineerd)
-
100g Tortilla, in 4 puntjes gesneden
Voorbereiding
Patatas bravas:
• Bak de aardappelpartjes in de oven
of friteuse.
Pan con tomate:
• Besmeer de twee sneetjes barra
brood met de tomaat tapenade.
Padron pepers:
• Bak de Padron pepers in olijfolie.
Presentatie tapas plank
• Kruid de Padron pepers af met fleur de sel en plaats in een schaaltje.
• Plaats de olijven, amandelen, paprika tapenade en scampi’s in verschillende schaaltjes.
• Schik de aardappelpartjes in een schaaltje en verdeel de aioli en de tomaat tapenade zig zag gewijs over het geheel. Kruid af met een snuifje gerookt paprika poeder.
• Verdeel alle schaaltjes over een plank.
• Schik de chorizo, gedroogde ham, Manchego kaas, pan con tomate en tortilla plakjes tussen de schaaltjes.
• Serveer de 4 sneetjes barra brood op een apart bord.
Klaar om te serveren!
Tip: Wil je een eenvoudigere Spaanse tapasplank serveren? Serveer dan enkele gerechten minder. Zonder de chorizo, scampi en gedroogde ham kan je de plank inzetten aan een foodcost van 1,64 €* per persoon.