Overslaan en naar de inhoud gaan

Quinoa met gegrilde kip in het rood

Servings

Servings: 10

Ingrediënten

  • 750 g Quinoa
  • 2 L kippenbouillon
  • 10 x 140g Gegrilde kipfilets
  • 300 g Zure room
  • Zwarte peper uit de molen
  • 5 cl Balsamico gel
  • 60 rondjes rode biet
  • 100 Granoliva Sweety Drops
  • 50 groene aspergetips beetgaar gekookt
  • Rode bieten chips

Bereidingswijze

  1. Meng de Quinoa onder de bouillon en breng aan de kook, zet onder deksel en laat 10 minuten zacht doorkoken. 
  2. Meng de zure room. Voeg eventueel wat peper toe voor extra smaak.
  3. Schik de Quinoa en lepel daarbij telkens wat rode bietsaus, werk daarbij enkele druppels balsamico. 
  4. Schik er de gegrilde kip bij en de verschillende garnituren: rode bietschijfjes, chips, aspergetips en Sweety Drops. Werk af met rozemarijnblaadjes.
  5. Dit gerecht kan koud of warm geserveerd worden.
  6. TIP: Vervang de kip door gegrilde zalm of griet.