Aller au contenu principal

Risotto depeautre ai porcini

Ingrédients

  • Épeautre complet
  • Échalote
  • Huile d’olive
  • Vin rouge
  • Ail
  • Cœurs d’artichauts marinés Granoliva
  • Petits pois
  • Parmesan
  • Beurre
  • Bouillon de légumes
  • Persil

Préparation

  1. Week de spelt tot een uur of een nacht op voorhand.
  2. Hak de sjalot en de look fijn.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en stoof de sjalot en de look.
  4. Voeg de groenten toe en laat ze zachtjes aanstoven.
  5. Blus met rode wijn en doe er de uitgelekte spelt bij. Laat het geheel goed inkoken.
  6. Voeg vervolgens de bouillon toe in verschillende keren totdat de spelt beetgaar is en roer regelmatig.
  7. Hak de peterselie fijn.
  8. Neem de risotto van het vuur, voeg de geraspte Parmezaanse kaas, de gehakte peterselie en een klontje goede boter toe.
  9. Meng het geheel.
  10. Doe de risotto in een ruime schaal en garneer eventueel met wat Parmezaan-schilfers en gehakte peterselie.
  11. Eet smakelijk!