Risotto depeautre ai porcini
Ingrédients
-
Épeautre complet
-
Échalote
-
Huile d’olive
-
Vin rouge
-
Ail
-
Cœurs d’artichauts marinés Granoliva
-
Petits pois
-
Parmesan
-
Beurre
-
Bouillon de légumes
-
Persil
Préparation
- Week de spelt tot een uur of een nacht op voorhand.
- Hak de sjalot en de look fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en stoof de sjalot en de look.
- Voeg de groenten toe en laat ze zachtjes aanstoven.
- Blus met rode wijn en doe er de uitgelekte spelt bij. Laat het geheel goed inkoken.
- Voeg vervolgens de bouillon toe in verschillende keren totdat de spelt beetgaar is en roer regelmatig.
- Hak de peterselie fijn.
- Neem de risotto van het vuur, voeg de geraspte Parmezaanse kaas, de gehakte peterselie en een klontje goede boter toe.
- Meng het geheel.
- Doe de risotto in een ruime schaal en garneer eventueel met wat Parmezaan-schilfers en gehakte peterselie.
- Eet smakelijk!