Overslaan en naar de inhoud gaan

Salade nicoise met een twist

Servings

Servings: 10

Ingrediënten

  • 1kg Bonen, geblancheerd
  • 600 g Granoliva Barbecue Olijven / Andere Variant Olijven
  • 3 Paprika’s: Rood, Groen, Geel, julienne
  • 10 Kwarteleitjes, gepocheerd
  • 1kg Tonijn, gegrild
  • 5 Kroppen Rucola / Raketsalade
  • 4 Rode Uien, gesneden in ringen
  • Peper en zout
  • Mosterd
  • Tomatenazijn
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd paprika’s fijn in julienne en meng deze reepjes met geblancheerde bonen, rucola en barbecue olijven.
  2. Maak een dressing van mosterd, tomatenazijn en olijfolie. Giet deze dressing over de salade.
  3. Kruid de tonijn met peper en zout en schroei dicht op de gril.
  4. Dresseer de tonijn op de salade niçoise.
  5. Werk het recept af met een gepocheerd kwarteleitje.
  6. Tip: In bovenstaand recept wordt gebruik gemaakt van de olijvenmix Barbecue Olijven. U kunt dit gerecht ook bereiden met een andere variant: vb. Cocktail Olijven, Groene Olijven Naturel, Kalamata Olijven, ...