Salade nicoise met een twist
Ingrediënten
-
1kg Bonen, geblancheerd
-
600 g Granoliva Barbecue Olijven / Andere Variant Olijven
-
3 Paprika’s: Rood, Groen, Geel, julienne
-
10 Kwarteleitjes, gepocheerd
-
1kg Tonijn, gegrild
-
5 Kroppen Rucola / Raketsalade
-
4 Rode Uien, gesneden in ringen
-
Peper en zout
-
Mosterd
-
Tomatenazijn
-
Olijfolie
Bereidingswijze
- Snijd paprika’s fijn in julienne en meng deze reepjes met geblancheerde bonen, rucola en barbecue olijven.
- Maak een dressing van mosterd, tomatenazijn en olijfolie. Giet deze dressing over de salade.
- Kruid de tonijn met peper en zout en schroei dicht op de gril.
- Dresseer de tonijn op de salade niçoise.
- Werk het recept af met een gepocheerd kwarteleitje.
- Tip: In bovenstaand recept wordt gebruik gemaakt van de olijvenmix Barbecue Olijven. U kunt dit gerecht ook bereiden met een andere variant: vb. Cocktail Olijven, Groene Olijven Naturel, Kalamata Olijven, ...