Penne al arrabiata
Ingrediënten
-
1 kg Pasta (Spirelli / Fusilli / Farfalle / …)
-
5 Sjalotten, brunoise
-
1,5 kg Tomaten, geconcasseerd (blik)
-
4 Lookteentjes
-
5 Rode Pepers
-
400 g Granoliva Knoflookolijven / Andere Variant Olijven
-
1 Bot Platte Peterselie
-
500 g Spek, blokjes
-
300 g Verse Tomaten, geconcasseerd (deco)
Bereidingswijze
- Stoof de sjalotten, geplette knoflookteentjes, rode pepers en spekblokjes in olijfolie.
- Voeg geconcasseerde tomaten toe.
- Laat gedurende 1 uur sudderen op het vuur.
- Voeg er de laatste 20 minuten knoflookolijven aan toe.
- En kruid af met peper en zout en Louisiana Hot Sauce.
- Kook de pasta al dente.
- Meng er de saus onder.
- Decoreer met verse geconcasseerde tomaten en gehakte platte peterselie.
- In bovenstaand recept wordt gebruik gemaakt van de olijvenmix Knoflookolijven.
- Tip: U kan dit gerecht ook bereiden met een andere variant: vb. Barbecue Olijven, Cocktail Olijven, Groene Olijven Naturel, Olijven en Halfgedroogde Tomaten, Olijven met Piment, Pittige Olijven, Olijven met Jalapeño, …